Thanksgivukkah!!

Så detta år är det Thanksgivukkah!
Med det menas att Thanksgiving sammanstrålar med den första (utav 8 dagar) dagen av Hanukkah! Så därför namnet "Thanksgivukkah". Detta fenomen har inte inträffat sedan 1800-talet och kommer inte att hända igen förrän om sisådär 70,000 år. Så man kan säga att i år var ett speciellt år för alla som firar båda högtiderna, som min familj gjorde :)
Det var många, för mig, nya maträtter och traditioner. till exempel: När det är Hanukkah så tänder man ett ljus för varje dag, alltså 8 dagar;8 ljus i en s.k. Menorah. Men innan man tänder ljusen så sägs det en bön (i mitt fall, min värdpappa sa den) på hebreiska och sedan tänder man första ljuset och sedan tänder man resten av ljusen utifrån och in med det första ljuset. Efter det är gjort så går man runt och kramas och pussar alla på kinden och säger "Happy Hannukkah!" Så roligt att få dela detta med min värdfamilj och min värdmammas släkt!
 
Sen var det ju maten dårå....
Jösses och pankaka vad mycket mat det var! Alla som kom hade med sig mat och vi hade gjort massor med mat, så det var bara att ställa fram allt och äta och se glad ut! Vilket alla gjorde eftersom det är såååå gott! 
Det var både traditionell amerikansk mat; kalkon, tranbärssås, sötpotatis, majs m.m. och sedan var det italienska maträtter också, eftersom min värdmamma är halvitalienare! Mums! Säger jag bara ;-) 
 
Jag får ju inte glömma desserterna...
...oh lordy! Det var dessert efter dessert efter dessert.
Allt jag kan säga om detta är att maten är upp till halsen och jag håller på att spricka men är det thanksgivukkah så är det! Det är nog enda gången på detta år jag kommer att äta så mycket! 
Och med de fina orden säger jag nu God Natt och tack för mig!
 
Menorah!
 
Happy Thanksgivukkah!
(btw jag diggar min nya frilla!)
 
Turkey, turkey!
 
Foooood!
 
Desserter!!
 
Canneloni! 
(italienskt bakverk)
 
Mini-cupcakes!
 
Egengjorda kakor!
 
...Och en väldigt nyfiken katt...
(som sitter högst upp på köksskåpen..)