Jul!

Nu är det jul igen, nu är det jul igen!
 
Japp, tre månader har gått sedan jag kom hit och nu är det äntligen JUL!
Som jag har längtat efter denna högtid! Det är nämligen min favorittid på året, det är då man spenderar tid med familjen och vännerna. Även om gamla gänget är kvar hemma i Svedala så har jag ju faktiskt en ny familj här och jag är väldigt tacksam för att få vara här med dem och dela detta tillsammans. 
 
Vi har haft en jättebra jul, vi firar ju som sagt den 24:e, precis som hemma, och det var middag med hela tjocka släkten, med några undantag. Det var supermysigt!
Till fördrink hade min mamma tagit med sig en flaska av Blossa's 2013 Glögg (supergod btw) som jag värmde upp och vi hade även russin och mandlar. Alla tyckte att det var mycket gott vilket förvånade mig! Jättekul förstås :)
MEN det bästa var ju snappsen! Min mamma hade tagit med sig en flaska O.P. Anderson Aquavit (snapps) med sig till mig, när hon och min bror kom och hälsade på! Och till det så hade hon köpt snappsglas och jag hade köpt en bok om svenska snapps-sånger! Jag gav mina värdföräldrar de tre klapparna innan alla kom och så printade vi ut 3 sånger som vi skulle sjunga! Bland dem så var det "Helan går..." Vilket jag fick sjunga själv och de andra bara drack haha!
Helt underbart att alla var villiga att testa snappsen och sångerna så det hela vart riktigt lyckat!! De tyckte att det var en rolig tradition som vi svenskar hade, sen att vi gör det vid nästan varje högtid kanske man inte ska skryta om! De sa att snappsen var rena bensinen när den rann ner i halsen, vilket jag kan hålla med om haha.
På kvällen så var det ju också julklappsöppning av de klapparna som släkten hade med sig, kaosartat vart det med alla barnen och presenterna. Hur kul som helst att titta på när barn öppnar presenter, oavsett vad det är!
Oslagbart.
 
När alla gäster hade åkt hem så ville jag ju såklart titta på SVTs julvärd och Kalle Ankas jul. Jag går in på SVTplay och ser på Petra Mede, vilket jag tycker var helt okej (ingen Arne Waise direkt...) MEN de visade inte Kalle Anka. Så vad gör man då måntro? Går in på YouTube och skriver in det och Voilá! Så då fick jag se min Kalle Ankas Jul i alla fall! Lycklig tjej!! 
Då var julen komplett.
 
På juldagsmorgonen så hade vi julklappsöppning för oss i familjen och det var lika roligt igen att se deras miner när de öppnade allt! 
Sen efter att barnen hade öppnat sina julklappar så kunde jag öppna mina, jag fick jättefina saker i min julstrumpa såväl som i mitt paket! De mest underbara värdföräldrar som känner mig så bra redan!
 
Vill bara önska alla som läser detta en ritkigt God Jul och ett Gott Nytt År!
Tack för att ni finns och vill dela detta med mig.
Puss o kram.
 
 
Lussebullar som jag oxå bjöd på!
(hembakat såklart!)
 
Need I say more?
 
Glögg!
 
Maaat!
(Det var inte allt heller...hummern och biffen kom senare...*mätt*)
 
Dessert!
 
Julklappsöppning
 
mera mera julklappar
 
Mina julklappar från familjen!
 
Och idag (den 25:e) så var det tillåtet att äta pepparkakshuset! 
Det tar tid att sätta ihop och dekorera men 2 sekunder att bryta!